1X.com


Community for fotografer.


Jeg er et aktivt medlem af et online community for fotografer, som hedder 1x.com. 

Jeg har flere gange ledt efter et seriøst site, der ikke bare kastede priser og godkendelser efter folk, og som ikke tog sig godt betalt for at gøre det. Det har jeg nu fundet hos 1x.com.

Prisbelønnede billeder.

Hvad er 1x.com?


1x.com er meget mere end et community, som du måske kender fra Instagram eller GuruShots.

Hos 1x.com kan du få feedback, hjælp til dine billeder, du kan give andre feedback på deres billeder, deltage i konkurrencer, læse deres online magasin, sælge dine billeder som print

og meget mere. Og så er upload kvaliteten derinde fremragende. Ikke som andre sites, hvor de ofte komprimerer billederne og det kan give uskarpe billeder.


Hvis dit billede bliver godkendt at kuratorerne, så kan du være sikker på at det er et godt billede.


Man kan ikke bare uploade billeder på siden. Du skal først indsende et billede, som skal igennem en kurationsproces hos de andre medlemmer og hos deres ekspertkuratorer. Det tager omkring 2 dage at få et billede igennem, hvis det ikke ryger ud inden, fordi det ikke møder den kvalitet, som der forventes derinde. Og det er detsom jeg synes er så fedt derinde. Det er ikke "bare" sådan lige at få sine billeder udgivet, som det er på andre sites.


Og det koncept med, at man kan få seriøs og dybdegående feedback og hjælp fra dygtige og erfarne fotografer, det er jeg vild med. Det lærer man noget af. Og de er altid søde derinde :)


1x.com koster omkring 70 kr. om måneden (afhængig af dollarkursen), hvilket jeg synes er en yderst fair pris, da der er virkelig meget at komme efter. Hvis man f.eks. ser et site som GuruShots, som jeg absolut ikke vil anbefale, så skal man betale for både det ene og andet. Og det kan derfor løbe op i mange hundrede kroner, hver måned. For mig virker det mere som en form for spil, end et seriøst fotosite.


Hvis du vil vide mere om 1x.com, så lægger jeg et link op her nederst på denne side. Så kan du jo se, om det er noget for dig. Om ikke anden, så kan man finde rigtig meget inspiration der.

Udgivede billeder.